Jørgen Leth til person, der udgiver sig for ham på nettet: "Vi kommer efter dig"

77-årige Jørgen Leth, der bl.a. er kendt for kortfilmen "Det perfekte menneske", sine digte og rollen som Tour de France-kommentator, har været udsat for identitetssvindel på Twitter. Men nu griber Jørgen Leth ind med en humoristisk video, som har ramt plet. 

Det skriver TV2.

Læs også: Far efterlod baby i sjællandsk skov: Årsagen vil komme bag på dig

Den kendte dansker er selv ikke hoppet med på Twitter-bølgen, men det har en ukendt person lavet om på ved at lave en spoofprofil (en parodilfprofil red.) med Jørgen Leth på Twitter. Men i går gjorde den poetiske cykelekspert noget ved sagen og lagde en videohilsen på Instagram og Facebook henvendt til svindleren.

I videoen, hvor Jørgen Leth står sammen med sit band "Vi sidder bare her", giver han personen bag spoofprofilen tørt på:

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

- Jeg har hørt, jeg har en profil på Twitter. Men det ved jeg jo ikke noget om, og jeg vil lige advare den, der har sat den på. Altså, det kan ikke tolereres. Vi sender nogen, siger Jørgen Leth i videoen.   

Siden Jørgen Leth lagde videoen på sociale medier i går, er den falske profil i hans navn blevet lukket, så Jørgen har opnået, hvad han ville.     

Se videoen her: