Jógvan: Svært at leve af musikken

Igennem årenes løb har adskillige færinger imponeret dommerne i X Factor. I år er heller ingen undtagelse, hvor Jógvan er nået hele vejen til semifinalen og nu kæmper for en plads i finalen. 

Og der er en helt bestemt grund til, at færingerne søger mod X Factor, forklarer Jógvan.

- Jeg vil sige, at musikbranchen på Færøerne er stor. Der er vildt mange store musikere. Men det er svært at leve af at lave musik på Færøerne, fordi vi kun bor 49.000 mennesker der, siger han til Newspaq og fortsætter:

- Man bliver nødt til at rejse ud i verden, og det er derfor, at folk melder sig til X Factor. Det er en hurtig vej.

Den 25-årige færing har før prøvet at gøre musikken til en levevej, men indtil videre uden held.

- Det er det samme med mig. Jeg har en cd i hovedet, som jeg gerne vil ud med, og så meldte jeg mig til X Factor for at promovere mig selv, siger færingen, der med sin rockede attitude skiller sig ud fra resten af X Factor-feltet.

Han har da også selv spekuleret på, om DR's underholdningsshow var det rigtige for ham.

- Jeg har tænkt over, om X Factor bliver for kommercielt, men jeg synes, det er, hvad man gør det til. Man skal bare ikke forandre sig, men forblive sig selv. Men det er nemt nok for mig, for jeg er 25 år og ved, hvem jeg er, siger Jógvan.

I aftenens udgave af X Factor skal deltagerne synge to numre, som er bestemt af henholdsvis solistens mentor og seerne.

Seerne har bestemt, at Jógvan i aftenens udgave skal synge "Use Somebody" af Kings of Leon, mens dommer-sangvalget er faldet på nummeret "Josephine" som færøske Teitur står bag.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip