Johanne Schmidt-Nielsen sætter sit kryds: EL står til succesvalg

Enhedslisten satser på solid fremgang ved kommunalvalget, så partiet repræsenteres i så mange af landet 98 kommuner som muligt.

Det siger partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, som stemmer i Korsgadehallen på Nørrebro i København.

- Jeg har stemt på en personlig kandidat. Det er i hvert fald én, der er medlem af Enhedslisten, og det er en kvinde, siger Johanne Schmidt-Nielsen til Ritzau.

Hun håber, at partiet får valgt mange byrødder.

- Hvis vi bliver valgt ind i mange kommuner og regioner, så får vi mere styrke til at arbejde for, at når vi bruger skattekroner til at renovere børnehaver og plejehjem, så bliver arbejdspladserne på danske løn- og arbejdsvilkår, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslisten spås som valgets store vinder. I København har meningsmålinger vist, at partiet står til at få godt hver femte stemme - næsten på højde med Socialdemokraterne.

Liste Ø bruger 1,6 millioner kroner på at støtte sin københavnske spidskandidat, Morten Kabell.

Enhedslisten ventes at blive Københavns næststørste parti, så partiet vælger borgmesterpost nummer to, hvor Kabell ventes som teknik- og miljøborgmester.

Det ser også lyst ud i provinsen. I Aarhus spås Enhedslisten at vinde tre mandater i byrådet mod nu et, i Odense fra et til fire, mens partiet får to i Aalborg, hvor veteranen Per Clausen stiller op for at få liste Ø valgt ind for første gang i landets rødeste by.

Enhedslisten spås et reelt kommunalt gennembrud med mindst 100 valgte byrødder. Partiet opstiller i 85 af landets 98 kommuner. Fremgangen vil fuldstændig forandre partiet, har den afgående borgmester i København, Mikkel Warming, spået.

/ritzau/

 

Dagens Gossip