John Dyrby stiller op til kommunalvalget i Slagelse

Skrevet af admin

22/10/2013

Mest læste i dag

I den tætte kamp om borgmesterposten i Slagelse hiver Socialdemokraterne nu en gevaldig kanin op af hatten i form af folketingsmedlemmet John Dyrby Paulsen.

Få timer før fristen for at indlevere navnene til stemmesedlen udløber, har den socialdemokratiske profil og nuværende udenrigs- og forsvarsordfører sagt ja til at stille op til byrådet for at fastholde partiets borgmesterpost i den vestsjællandske kommune.

- Borgmesteren og andre gode kræfter i baglandet i Slagelse har spurgt, om jeg ville stille op. De har vurderet, at jeg kan være med til at flytte valgresultatet i vores retning, siger John Dyrby Paulsen.

John Dyrby Poulsen har været en markant politiker siden seneste folketingsvalg. Han har været finanspolitisk ordfører og blev i forbindelse med sensommerens regeringsrokade spået en plads på ministerholdet af flere iagttagere.

Men han røg i stedet videre til den knap så profilerede post som udenrigs- og forsvarsordfører. Han slår dog fast, at hans pludselige lokalpolitiske interesse ikke skyldes arbejdet på Christiansborg.

- Jeg er blevet spurgt, om jeg ville stille op, og jeg vil gerne hjælpe partiet, som de har hjulpet mig i forbindelse med valget til Folketinget, siger John Dyrby Paulsen.

Han kommer til at stå nederst på den socialdemokratiske liste, fordi partiet allerede har afholdt de opstillingsmøder, der dikterer kandidaternes rækkefølge. Og spidskandidaten er fortsat den nuværende borgmester, Lis Tribler.

Meget taler for, at John Dyrby Poulsen ender i byrådet. Selvom hans primære fokus fortsat vil ligge på Christiansborg, så lover han, at man ikke vil få en politiker at se, som nedprioriterer det kommunalpolitiske arbejde.

- Nej, det ville være vanskeligt for en person som mig, der før har siddet i byrådet og godt kan lide det lokalpolitiske. Jeg stiller ikke op for at sidde på bageste række og ikke foretage mig noget som helst, siger han.

Danskerne skal til stemmeurnerne den 19. november.

/ritzau/