John Kerry: Noget overvågning er gået for langt

Amerikansk efterretningsvirksomhed har i visse tilfælde været for vidtrækkende, siger USA's udenrigsminister, John Kerry.

Meldingen - som er den første af sin art fra udenrigsministeren - kommer samtidig med, at flere europæiske lande langer ud efter USA for deres omfattende overvågningsprogram rundt omkring i verden.

- Jeg forsikrer jer, at uskyldige mennesker ikke bliver misbrugt i processen, men der er en bestræbelse på at forsøge at indsamle information, fortalte Kerry torsdag til en konference i London via et videolink.

- Og i nogle tilfælde, anerkender jeg over for jer, har nogle af disse handlinger strakt sig for langt, og vi vil sikre os, at det ikke sker i fremtiden, tilføjer han.

Samtidig understreger den amerikanske udenrigsminister dog, at det er nødvendigt at indsamle information for at forhindre terrorangreb.

Den amerikanske efterretningstjeneste National Security Agency (NSA) er for tiden under skarp beskydning for at have aflyttet et stort antal udenlandske stats- og regeringsledere - blandt andet den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

Spiontjenesten anklages også for at have aflyttet vigtige kommunikationsforbindelser fra Google og Yahoos datacentre rundt om i verden.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip