John Lennons første kone er død

Cynthia Lennon døde onsdag efter kort tids kræftsygdom i sit hjem på den spanske ferieø Mallorca, oplyser hendes familie.

Hun var beatlen John Lennons første kone og fik sammen med ham sønnen Julian, der siden også har gjort karriere som musiker.

- Cynthia Lennon døde i dag i sit hjem på Mallorca, Spanien, efter en kort, men modig kamp mod kræften, hedder det i en meddelelse på Julian Lennons hjemmeside.

- Hendes søn Julian Lennon var hele tiden ved hendes side. Familien takker for jeres bønner.

Hun udgav bogen "A Twist of Lennon" i slutningen af 70'erne og bogen "John" i 2005, som gik mere ind under huden på beatlen.

Gennem tiden har hun frasolgt flere af sine ting, som stammer fra tiden med den verdenskendte musiker.

Da de to mødte hinanden på en kunstskole i Liverpool, var John Lennon stadig sulten kunstner, mens hun beskrives som mere fornem og reserveret.

I et portræt har den amerikanske tv-station CNN beskrevet hende som "en stilfærdig middelklassekvinde fra en nordengelsk forstad," der som ung studerende på en kunstskole mødte John Lennon og forelskede sig i ham.

Cynthia Powell giftede sig med John Lennon i 1962, og de fik sønnen Julian sammen. Mens John Lennon var på turné, passede hun sønnen i deres fælles hjem.

Parret blev skilt seks år senere, i 1968, da det berømte Beatles-medlem mødte den japanske kunstner Yoko Ono og siden giftede sig med hende.

Cynthia Lennon blev siden gift tre gange og blev 75 år.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip