John lider af sjældent hukommelsestab: Husker kun fem minutter ad gangen

Husker du filmen 50 first dates, hvor Drew Barrymore hver morgen vågnede uden at kunne huske dagen forinden? Således at Adam Sandler hver dag skulle få hende til at forelske sig i ham på ny?

Britiske John Mills lider er en endnu mere ekstrem form for hukommelsestab. Han kan nemlig kun huske fem minutter tilbage i tiden. Det skriver independent.co.uk.

Læs også: Mysterium: Amerikaner vågner med hukommelsestab - og taler pludselig svensk

For ti år siden fik han en blodprop, der førte til hjertestop. I en halv time kæmpede lægerne for hans liv - en halv time hvor han ikke selv kunne trække været. Han vendte dog tilbage til livet, men den følgende tid blev det klart, at iltmanglen havde vidtrækkende konsekvenser.

- Han var indlagt i tre måneder, men til at starte med gik det ikke op for os, at der var en hjerneskade. Jeg spurgte ham, om han var blevet tilset af en læge den dag, og svaret var altid nej. Efterhånden gik omfanget af hans problemer med hukommelsen op for os, fortæller hans hustru, Jackie Mills.

Parret mødte hinanden i 1984 og har sammen to børn, 23-årige Sam og 21-årige Megan. John kan godt kende sine børn, men han husker ikke deres fødsler og går ud fra, at han ikke var med.

Læs også: Mand med hukommelsestabt identificeret efter fire måneder

Familien har forsøgt at tage mange billeder og føre dagbog over, hvad John laver hver dag.

- Men det hjælper ikke at skrive ting ned, hvis du ikke husker, at du har en notesbog, siger Jackie.

Hun er nu sin mands plejer på fuldtid.

Hukommelsestabet har ikke taget Johns intelligens fra ham, og han er fortsat meget dygtig til at spille skak. Dog påvirker det hans humør.

- Hans humør er meget fladt. Der er ingen ekstremer af vrede, frustration eller glæde overhovedet. John var aldrig den mest demonstrative af mænd, men han sagde jævnligt, at han elskede mig, fortæller Jackie.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip