John Nielsen: Kevin kan maks nå 10.-plads i Melbourne

Kevin Magnussen kommer ikke til at køre fra alt og alle i sæsonens Formel 1-premiere om halvanden uge i Melbourne.

Det vurderer den tidligere Le Mans-vinder John Nielsen.

For et år siden fik den 22-årige dansker ellers en fremragende debut i Formel 1 med en andenplads i Australien.

- McLaren har i øjeblikket ikke en bil, der kan gøre det. De er ikke så langt med den nye Honda-motor endnu.

- Hvis McLaren er heldige, kan de placere sig midt i feltet, men ellers er det fra 10.-pladsen og ned, siger John Nielsen, der kommenterer Formel 1 på 3+.

Kevin Magnussen har fået en uventet chance, efter at danskeren forud for denne sæson blev degraderet til reserve- og testkører.

Den tidligere spanske verdensmester Fernando Alonso er kommet ind på holdet ved siden af briten Jenson Button, men spanieren kommer ikke til at køre i Australien på grund af efterveerne fra en hjernerystelse.

Den interne kamp mellem Button og Magnussen bliver ifølge John Nielsen spændende at følge i Melbourne.

- Der bliver en kamp. Det er dér, Kevin kan sætte et sætte et mærke, og vise McLaren, at han er der endnu og er mindst lige så hurtigt, som ham holdet har valgt i stedet, siger John Nielsen.

- I den her sæson kan Kevin ikke ændre på sæderne uanset, hvordan det går i Melbourne, tilføjer han.

Den tidligere Le Mans-vinder vurderer, at deltagelsen i Formel 1-premieren vil gøre det muligt for Kevin Magnussen at give en bedre og mere kvalificeret feedback, når han resten sæsonen skal teste i holdets simulator.

Det vil ifølge John Nielsen ikke give mening for Magnussen at skifte til det tidligere Marussia-hold, nu Manor, i jagten på køretid i Formel 1 i 2015.

- Det vil der ikke komme noget ud af.

- Det vil give ham træning på de forskellige dæktyper, men det vil endnu mere frustration, for efter fem omgange vil de begynde at dytte efter ham, fordi han kører for langsomt, siger John Nielsen.

/ritzau/

.

Dagens Gossip