John Nielsen: Magnussen skal markere sig i træninger

Selvom racerkøreren Kevin Magnussen torsdag blev degraderet hos McLaren til fordel for Fernando Alonso og Jenson Button, så skal den 22-årige dansker nok få muligheden for at holde sig til hos Formel 1-teamet.

Det vurderer den tidligere Le Mans-vinder John Nielsen.

- Han er på reservebænken, og så må han bare blive bedre og komme på holdet igen. Hans tid i Formel 1 er ikke overstået, det er jeg sikker på.

- Han kan arbejde med de opgaver, han får i test- og simulatorarbejdet, så han er opdateret med, hvad der sker i Formel 1-teamet.

- Samtidig kommer han sandsynligvis til at køre en del fredagstræninger, og der skal han sørge for at markere sig, siger John Nielsen.

En Formel 1-weekend er delt op med to træninger fredag, en træning og kvalifikationen lørdag, mens selve grandprix'et bliver kørt søndag.

Der har været rygter fremme om, at Kevin Magnussen skal køre i sportsvognsserien Super GT i Japan, hvilket foreløbig er blevet afvist af danskerens manager, Dorte Riis Madsen.

John Nielsen ser hellere Kevin Magnussen fortsætte et helt andet sted.

- McLaren skal tænke på, hvordan de kan holde ham klar. Dér vil jeg mene, at det vil være noget af det bedste, hvis de lader ham køre i GP2-serien, så de holder hans løbserfaring skarp.

- I GP2 kører man med de samme dæktyper som i Formel 1, og det foregår i de samme weekender, siger han.

Jenson Buttons og Fernando Alonsos kontrakter er ifølge McLaren af mere end et års varighed, men det behøver ikke at betyde det store, mener John Nielsen.

- Vi skal ikke lægge mere i det i forhold til Button, end at det kan være i en rolle som ikke-aktiv.

- Det kan måske også være en fordel for Kevin. McLaren ser sig selv som et topteam, men de har ikke været med i toppen de seneste to år.

- Nu kommer de med en ny Honda-motor, og det er en satsning. Hvis den ikke duer, så er Kevin det rigtige sted, for så skal han ikke køre for dem, siger John Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip