Johnny Depp vil købe slagmark til indianerne

Han vil derfor købe det berømte landområde og overdrage skødet til Sioux-stammen.

Skuespilleren har selv indianerblod i årerne og blev sågar adopteret af Comanche-stammen efter indspilningen af den biografaktuelle »The Lone Ranger«, hvor han medvirker som åndekrigeren Tonto. Depp føler et særligt slægtsskab med USAs indfødte befolkning og vil nu følge sin mangeårige verbale støtte op med konkret handling for millioner af kroner.

Hollywood-stjernen har kig på slagmarken ved Wounded Knee Creek, hvor amerikanske soldater nedslagtede op mod 300 indianere, som blot forsvarede deres land.

»Det er hellig grund, hvor der er begået mange uhyrligheder mod Sioux-indianerne«, siger Depp til den britiske avis Daily Mail og påpeger, at der så sent som i 1970 var et sammenstød mellem indianerne og de amerikanske myndigheder. »Dette historiske område betyder så meget for Sioux-kulturen, at jeg vil købe det og give dem jorden tilbage. Jeg gør mit bedste for at få det til at ske, for det er så sørgeligt, hvad der skete. De blev mast ind på den jord blot for at blive nedslagtet der og det gør mig uendeligt trist«, fortsætter skuespilleren.

De cirka 16 hektar er i dag på private hænder og bliver inden længe sat på auktion med en mindstepris på 3,9 millioner dollars, godt 22 millioner kroner.

Massakren ved Woundet Knee den 29. december 1890 begyndte med nedskydningen af den legendariske høvding Sitting Bull og blev det sidste slag i den såkaldte indianerkrig. Efter den uhyrlige nedslagtning af forsvarsløse kvinder og børn blev en snes soldater dekoreret med tapperhedsmedaljer.

 

Dagens Gossip