Johnny Weltz forsynede dopinglejlighed i Luxembourg

I 1998 blev det danske cykelhold Team Home Jack & Jones etableret. Det var det, som sidenhen blev købt af Bjarne Riis, men allerede inden Riis' overtagelse var doping en integreret del af holdet.

I efteråret 1999 blev den tidligere rytter og Motorola- samt US Postal-sportsdirektør Johnny Weltz tilknyttet som sportsdirektør med virkning fra 2000, og han var med til at forsyne en dopinglejlighed i Luxembourg, hvor en af holdets ryttere boede.

I dopingrapporten fra Anti Doping Danmark, som tirsdag blev offentliggjort, står der således:

- En række personer, som undersøgelsesgruppen har interviewet, herunder Michael Rasmussen og Bo Hamburger, har oplyst, at de har fået fortalt, at der blev leveret dopingmidler, herunder epo, til en lejlighed i Luxembourg, hvor en af rytterne på holdet boede (rytterens navn er undersøgelsesgruppen bekendt), og hvor flere danske ryttere havde deres gang.

- Dopingstofferne blev opbevaret i køleskabet i denne lejlighed og derfra distribueret videre til primært ryttere på det danske hold, har rytterne forklaret.

Og forsyningen stod blandt andet holdets egen sportsdirektør for.

- Interviewpersonerne har endvidere oplyst, at det var holdets daværende sportsdirektør Johnny Weltz, der stod for leverancen af dopingstofferne, står der, og hovedpersonen selv bekræfter sin medvirken.

- Weltz har over for undersøgelsesgruppen erkendt selv at have været involveret i at arrangere en leverance af epo og væksthormon fra et apotek i Andorra til lejligheden i Luxembourg i 2000.

Ifølge Johnny Weltz følte han sig presset til at forsyne holdet med doping, fordi ledelsen med direktør Torben Kølbæk og sportsdirektør Alex Pedersen pressede på for at skabe bedre resultater.

Torben Kølbæk nægter at have haft kendskab til lejligheden, hvilket bakkes op af Alex Pedersen, som til gengæld indrømmer, at han fik kendskab til det, men ikke havde noget med dopinglejligheden eller dens virke at gøre.

Johnny Weltz' indrømmelse får dog ikke nogen konsekvenser, eftersom forseelsen falder for forældelsesfristen, selvom rapporten fastslår, at der ellers var grundlag for at rejse en sag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip