Jon Dahl mærker forandring: Nu videofilmer vi træningen

Det er knap seks år siden, at Jon Dahl Tomasson sidst var inde omkring det danske fodboldlandshold. Dengang var det som spiller, men nu er han tilbage i en rolle som assistenttræner for Åge Hareide.

Selv om der er mange ligheder sammenlignet med tiden på landsholdet tidligere, så har han også bidt mærke i, at analyseværktøjerne omkring holdet er blevet bedre end dengang.

- På nogle punkter er tingene ændret, såsom at vi filmer mange ting og sådan noget. Det er rigtig godt, synes jeg.

- Vi arbejder tæt med hele den stab, vi har ude på træningsbanen. Vi har prøvet at lave noget taktisk både defensivt og offensivt. Det har vi lavet nogle animationer på, så vi kunne vise spillerne det.

- Og så har vi filmet alle træningerne, så vi kan give dem feedback. Og det er for, at de kan lære det hurtigere, for vi har jo ikke så meget tid med dem. Det er det, jeg mest har brugt min tid på, siger Tomasson om sine første dage under Hareide.

Han har været imponeret af, hvor hurtigt spillerne har taget idéerne fra ham og nordmanden til sig og allerede torsdag kunne spille en taktisk god landskamp og vinde 2-1 over Island.

- Det var meget positivt, når man tænker på, at vi havde haft to træninger og tre møder, hvor vi kunne videregive det til spillerne.

- De har været nysgerrige og haft masser af gåpåmod. Jeg synes, de gjorde det rigtig flot. Det var sgu imponerende, siger Tomasson.

Assistenttrænere bliver tit beskrevet som trænere, der skal være bindeled mellem cheftræneren og spillertruppen, lige som assistenttræneren har ansvaret for enkelte taktiske områder.

Den blanding gælder også for Tomasson omkring landsholdet.

- Jeg arbejder jo med både at være taktiker og motivator, men jeg går meget op i det taktiske. Man skal have begge dele. Man skal have stor energi, men man skal også spille med hovedet, siger Tomasson.

Som aktiv spillede han 112 landskampe for Danmark og scorede 52 mål. Dermed deler han landsholdets scoringsrekord sammen med Poul "Tist" Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip