Jon Dahl om assistentrolle: Det er et drømmejob

Jon Dahl Tomasson bliver fodboldlandsholdets næste assistenttræner. I en video på Dansk Boldspil-Unions (DBU) hjemmeside forholder han sig til sit kommende job som assistent for landstræner Åge Hareide.

- Jeg bliver assistent under Åge. For mig er det et drømmejob. Det at kunne give noget tilbage til Danmark, siger Jon Dahl Tomasson.

Han nåede i sin aktive karriere 112 kampe for Danmark fra 1997 til 2010, hvor han scorede 52 mål, hvilket er rekord.

- Jeg har været en del af landsholdet i mange år, men at kunne give tilbage som træner er fedt og specielt, siger Tomasson.

Han er aktuelt assistenttræner i den hollandske klub Vitesse, og her fuldfører han sæsonen, inden han tiltræder i sit nye job 1. juni.

Han vil dog forinden være sammen med landsholdet i forbindelse med testkampene mod Island og Skotland.

Tidligere i trænerkarrieren har Tomasson stået i spidsen for Excelsior og siden Roda, hvor han blev fyret i 2014 efter en række skuffende resultater.

Holland blev også omdrejningspunktet i Tomassons aktive karriere, hvor han brød igennem i Heerenveen og siden blev en stor stjerne i Feyenoord.

Tomasson har også planer om at blive boende i Holland, når han skal være assistent for landsholdet. Han vil komme til Danmark cirka hver 14. dag, oplyser han til TV2 News.

Han fortæller endvidere, at han første gang blev kontaktet omkring jobbet i november 2015, og han har siden haft flere samtaler med Åge Hareide, der blev præsenteret som cheftræner i december.

Hareide tiltrådte i stillingen 1. marts.

/ritzau/

 

Dagens Gossip