Jonas Dal skifter til Esbjerg med øjeblikkelig virkning

Jonas Dal stopper med øjeblikkelig virkning som træner i Hobro og skifter til Esbjerg omgående.

Det meddeler Esbjerg og Hobro på deres respektive hjemmesider.

- Vi er glade for, at det er lykkedes os at finde en løsning med Hobro, der gør det muligt for Jonas Dal at tiltræde med det samme.

- Jeg er overbevist om, at vi hurtigt får glæde af hans engagerede og entusiastiske måde at gribe trænergerningen an på, siger Esbjergs administrerende direktør, Søren Poulsen.

Fredag stod det klart, at Jonas Dal bliver den kommende Esbjerg-træner, men i første omgang var det på en aftale fra næste sommer, når Dals Hobro-kontrakt ville udløbe.

Esbjerg og Dal lagde dog ikke skjul på, at de håbede aftalen kunne træde i kraft tidligere.

Mandag erfarede TV3 Sport så, at Dal var blevet frataget ansvaret for trænergerningen i Hobro, og siden er de to klubber så blevet enige om en aftale, som lader Dal skifte med det samme.

- Vi har været utroligt glade for Jonas Dal og de fremragende resultater, som han i de to tidligere sæsoner har skabt sammen med det øvrige trænerteam og spillerne.

- Oprykningen til samt vores første fantastiske sæson i Superligaen har Jonas en stor del af æren for, og vi vil gerne takke ham for indsatsen og ønske ham al mulig held og lykke med udfordringerne i Esbjerg, siger Hobros sportschef, Jens Hammer Sørensen.

Hobro meddeler, at ansvaret for træningen af Superliga-truppen øjeblikkeligt og frem til vinterpausen bliver lagt i hænderne på Lars Justesen i et nært samarbejde med trænerteamet.

Lars Justesen er ikke i besiddelse af P-trænerlicens, men DBU-uddannelseschef Peter Rudbæk har over for Hobro bekræftet, at der kan dispenseres for dette forhold, lyder det i Hobros pressemeddelelse.

Hans første kamp i spidsen for Hobro bliver mod AGF fredag.

I Esbjerg har Jonas Dal første arbejdsdag torsdag, inden han debuterer som Esbjerg-træner ude mod Viborg lørdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip