Jonas Dal vil vække fodboldkæmpen Esbjerg

I mere end otte måneder endnu er de konkurrenter, Hobro-træner Jonas Dal og folkene i og omkring superligaklubben i Esbjerg.

Først fra juli næste år er de på samme hold, men til den tid håber Jonas Dal som ny Esbjerg-træner at kunne vække fodboldkæmpen Esbjerg fB.

- Lidt kækt sagt betragter jeg EfB som en sovende kæmpe, en af de store klubber med hjemsted i Danmarks femtestørste by og med stolte traditioner.

- Der er et enormt potentiale i klubben, byen og oplandet, og jeg håber virkelig, at jeg kan være med til at samle Sydvestjylland yderligere om dens fodboldklub og udbygge stoltheden over at være en del af EfB, siger Jonas Dal i en pressemeddelelse.

Dal bliver den sjette fastansatte cheftræner i Esbjerg, siden klubben debuterede i Superligaen i 1999.

Han efterfølger trænere som Viggo Jensen, Ove Pedersen, Troels Bech, Jess Thorup og Niels Frederiksen.

- Jeg er personligt ydmyg over at skulle efterfølge den række af personligheder, der tidligere har trænet EfB, siger Jonas Dal.

Jonas Dal har været i Hobro i snart tre år, og han mener, Hobro som klub kan være stolt af, at den har gjort ham klar til en træde ind på en større scene.

Kontrakten mellem Esbjerg og Jonas Dal er uopsigelig fra 1. juli 2016 til 31. december 2017, hvorefter den bliver til en løbende aftale med gensidig mulighed for at stoppe samarbejdet.

I resten af den igangværende sæson vil den midlertidige cheftrænerduo Michael Pedersen og Lars Lungi Sørensen have træneransvaret i Esbjerg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip