Jonas Høgh-Christensen klar til sit fjerde OL

For fjerde OL på stribe er Jonas Høgh-Christensen klar som Danmarks repræsentant i Finnjolleklassen. Det oplyser Dansk Sejlunion lørdag.

Udtagelsen er en kendsgerning, efter Jonas Høgh-Christensen med en 11.-plads ved EM i Barcelona har opbygget et så komfortabelt forspring i den danske udtagelsesserie, at det tredje og sidste udtagelsesstævne om to uger på Mallorca ikke spiller nogen rolle.

Med udtagelsesserien afgjort kan Dansk Sejlunion derefter sende en indstilling til Danmarks Idrætsforbund, som herefter står for den formelle udtagelse af Jonas Høgh-Christensen til OL i Rio.

- Jeg er lettet over, at jeg ikke behøver spekulere på udtagelsen mere. Fra nu af kan jeg fokusere 100 procent på OL-forberedelserne, og det kommer jeg til at gøre. Jeg har et tæt program frem mod OL, siger 34-årige Jonas Høgh-Christensen i en pressemeddelelse.

Han rejser nu videre til Mallorca for at træne i to uger forud for det årlige Europa Cup-stævne i Palma.

- Jeg synes, jeg står meget godt. Jeg forbedrer mig hele tiden, og jeg har fået god fart i båden, siger sejleren, der for få uger siden fik sit første topresultat siden sit comeback med en andenplads ved World Cup-stævnet i Miami.

I 2012 vandt Jonas Høgh-Christensen sølv ved OL.

/ritzau/

 

Dagens Gossip