Jonas Høgh stempler direkte ind i verdenstoppen

Jonas Høgh-Christensen har ikke sejlet en eneste international kapsejlads siden OL i London 2012, hvor han vandt sølv.

Tirsdag var han så tilbage i finnjollen ved VM i Santander i Spanien - nærmest som om, han ikke havde lavet andet de seneste to år.

Da feltet nåede topmærket i første sejlads, var den 33-årige dansker første mand rundt om mærket. Han holdt sig fremme gennem hele sejladsen og krydsede målstregen som nummer to - foran en stribe topnavne, der har trænet og sejlet uafbrudt siden OL.

Efter sejladsen forsvandt vinden på finnjollernes bane, og sejlerne måtte siden vente flere timer i deres joller. Tirsdag aften var anden sejlads endnu ikke skudt i gang.

I kvindernes 49'er imponerede europamestrene Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, som er med helt i front.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard åbnede VM på overbevisende vis ved at lægge sig helt i front efter placeringer som et, to og fem i dagens tre sejladser.

49'erne var som alle øvrige klasser plaget af mangel på vind og endeløs ventetid. I forvejen er de spanske VM-arrangører i Santander under pres på grund af aflyste sejladser flere dage i træk.

Den 20-årige RS:X-surfer Sebastian Fleischer tog tirsdag et stort skridt i retning af at sikre en dansk nationsplads ved OL. Han fulgte op på de lovende takter fra de tidligere dage med en 10.-plads i tirsdagens enlige sejlads.

Fra en samlet placering som nummer 18 er han sikret kvalifikation til surfernes guldfelt, der skal sejle videre om nationspladser til OL i Rio i 2016.

Der er 18 nationspladser i spil, og Sebastian Fleischer placerer lige nu Danmark som 10.-bedste nation.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip