Jonas Høgh stempler direkte ind i verdenstoppen

Jonas Høgh-Christensen har ikke sejlet en eneste international kapsejlads siden OL i London 2012, hvor han vandt sølv.

Tirsdag var han så tilbage i finnjollen ved VM i Santander i Spanien - nærmest som om, han ikke havde lavet andet de seneste to år.

Da feltet nåede topmærket i første sejlads, var den 33-årige dansker første mand rundt om mærket. Han holdt sig fremme gennem hele sejladsen og krydsede målstregen som nummer to - foran en stribe topnavne, der har trænet og sejlet uafbrudt siden OL.

Efter sejladsen forsvandt vinden på finnjollernes bane, og sejlerne måtte siden vente flere timer i deres joller. Tirsdag aften var anden sejlads endnu ikke skudt i gang.

I kvindernes 49'er imponerede europamestrene Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, som er med helt i front.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard åbnede VM på overbevisende vis ved at lægge sig helt i front efter placeringer som et, to og fem i dagens tre sejladser.

49'erne var som alle øvrige klasser plaget af mangel på vind og endeløs ventetid. I forvejen er de spanske VM-arrangører i Santander under pres på grund af aflyste sejladser flere dage i træk.

Den 20-årige RS:X-surfer Sebastian Fleischer tog tirsdag et stort skridt i retning af at sikre en dansk nationsplads ved OL. Han fulgte op på de lovende takter fra de tidligere dage med en 10.-plads i tirsdagens enlige sejlads.

Fra en samlet placering som nummer 18 er han sikret kvalifikation til surfernes guldfelt, der skal sejle videre om nationspladser til OL i Rio i 2016.

Der er 18 nationspladser i spil, og Sebastian Fleischer placerer lige nu Danmark som 10.-bedste nation.

/ritzau/