Jonas og hans venner indsamler lige nu et millionbeløb til at bekæmpe kræft

Jonas Wojcik sidder ikke på hænderne, når en særlig type kræft er i fokus denne måned.

Det er nemlig Movember (Mo er australsk slang for overskæg), og det betyder, at et verdensomspændende fænomen er i gang: Mænd fra alle lande gror et overskæg for at sætte fokus på en sygdom, der hvert år koster mange liv, især i Danmark: Prostata- og testikelkræft.

- Vi har alle oplevet kræft tæt på livet, og det er noget, alle danskere kommer til i løbet af livet. En tredjedel bliver selv ramt, og de resterende er pårørende, siger Jonas Wojcik på vegne af en gruppe af unge mænd fra Erhvervsakademiet i Århus.

De tager indsatsen skridtet videre og nøjes ikke med at gro et skæg. I stedet har de arrangeret en “Movember Auction”, som finder sted den 26. november.

Drengene har indsamlet ting og sager fra især erhvervslivet, og indtil videre har projeket, der startede som et skoleprojekt, indsamlet gods for 1,3 millioner kroner.

Får de værdien af tingene hjem, ender Jonas og hans venner med at være de største bidragsydere til kampagnen herhjemme. Overskuddet går til den såkaldte Movember Fondation. 

Problemet med den særlig type kræft, der i sagens natur rammer mænd, er ikke til at overse herhjemme.

Danmark sætter således en sørgelig rekord og har den næsthøjeste dødelighed i Europa blandt patienter med prostatakræft. 4.200 mænd diagnosticeres hvert år med prostatakræft i Danmark. 1 ud af 5 mænd dør af det.

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip