Jonathan Groth slår tysk favorit ved bordtennis-EM

Danske Jonathan Groth er klar til anden runde ved EM i bordtennis, der spilles i Ekaterinburg.

I seks sæt vandt undertippede Groth over tyskeren Steffen Mengel med cifrene 11-7, 11-7, 9-11, 16-14, 9-11, 11-9.

Dermed blev torsdag en rigtig god dag for danskeren, der tidligere på dagen havde sikret sig adgang til hovedturneringen ved at vinde sin kvalifikationspulje, mens tyskeren allerede var kvalificeret.

På verdensranglisten ligger tyske Steffen Mengel nummer 49, mens Jonathan Groth er nummer 110.

Jonathan Groth viste også tidligere i år ved VM i Kina, at han er en god mesterskabsspiller, da han overraskende nåede frem til 1/8-finalen.

Sejren over tyske Mengel torsdag aften kom først i hus efter en lang og tæt kamp, der varede 59 minutter og bølgede frem og tilbage.

Efter dansk sejr i de to første sæt vågnede tyskeren en smule op og kom foran 5-1 i tredje sæt. Jonathan Groth kæmpede sig tilbage og kom på 5-5 og siden foran, men tyskeren vandt alligevel sættet 11-9.

I fjerde sæt var det så danskerens tur til at sætte en 5-1-føring over styr, men lige som Mengel formåede Groth at vinde sættet alligevel. Danskeren vandt 16-14, selv om han i flere omgange var nede med sætbolde til Mengel.

Foran 3-1 i sæt var den tyske favorit under pres, og det håndterede han ved at vinde femte sæt 11-9.

Fire matchbolde skulle der til i sjette sæt, før Jonathan Groth kunne juble over at have vundet sættet og dermed kampen 11-9.

Groth er eneste dansker i hovedturneringen ved EM, da Michael Maze og tre andre danskere ikke vandt deres kvalifikationspuljer.

I anden runde af turneringen venter en på papiret vanskeligere modstander i form af grækeren Panagiotis Gionis, der er nummer 23 i verden og seedet til at nå kvartfinalen ved EM. De to mødes fredag formiddag dansk tid.

Groth er også med i double, hvor han sammen med makkeren Kasper Sternberg tager hul på turneringen med en førsterundekamp fredag eftermiddag mod et tjekkisk par.

/ritzau/

 

Dagens Gossip