Jordan anholder leder af broderskab for kritisk kronik

En leder fra Det Muslimske Broderskab i Jordan er blevet anholdt, efter at han har fremsat kritiske udtalelser om Forenede Arabiske Emirater, som for nylig placerede broderskabet på sin liste over terrororganisationer.

Zaki Bani Rushaid blev torsdag pågrebet efter et møde i partiets hovedkvarter i hovedstaden Amman. Han anklages for at gøre "et godt forhold til nabolandet surt".

Han skrev i en aviskronik, at ledere fra emiraterne sponsorerer terrorisme og derfor ikke har nogen legitimitet.

Kronikken blev bragt, kort tid efter at Forende Arabiske Emirater i søndags offentliggjorde, at Det Muslimske Broderskab fra da af var at betragte som en terrororganisation.

Det Islamiske Forbundet i Norge, Sveriges Muslimska Förbund, Islamiska Förbundet i Sverige, Det Islamiske Forbund i Danmark og den islamiske menighed i Finland står alle på den samme liste side om side med terrornetværket al-Qaeda og Islamisk Stat.

Flere af de nordiske lande er siden blevet enige om at kræve svar på, hvorfor de står opført på listen, da de forskellige forbund umiddelbart ikke kan knyttes til terrorisme.

Ifølge de norske myndigheder er der tale om et fælles nordisk initiativ, men Danmark er ifølge Udenrigsministeriet ikke umiddelbart del af dette.

Anholdelsen af Zaki Bani Rushaid understreger en bekymring, som flere monarkier blandt de arabiske golfstater har vedrørende politisk islam, som Det Muslimske Broderskab udøver.

/ritzau/NTB

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip