Jordan et godt alternativ til Egypten

Mange rejsende arbejder i øjeblikket på at ombooke deres planlagte rejse til Egypten til andre vinterdestinationer som Thailand, Mexico og De Kanariske Øer. Men vil man undgå jetlag og samtidig få nogle oplevelser, der stikker dybere end normalt, er Jordan værd at kigge nærmere på.

Byen Aqaba ligger i den sydlige del af Jordan. Her kan man holde en traditionel badeferie ved Røde Havet med gode muligheder for snorkel- eller dykkerudflugter. Aqaba er en havneby og byder på et stort udbud af cafeer og restauranter og er oplagt for dem, der gerne vil opleve lokalmiljøet og samtidig have mulighed for at slappe af på en solstol.

Læs også: Her er verdens otte måske mest fantastiske hoteller

14 kilometer syd for selve Aqaba ligger den nye og mondæne ferieby Tala Bay, hvor luksuriøse hoteller side om side spejler sig i havets turkisblå vand. I Tala Bay står den på ren afslapning, og bliver man træt af at ligge på stranden, kan man slentre en tur langs byens smukke marina med et fint udvalg af cafeer og restauranter.

Vælger man en badeferie i Aqaba-området er det hurtigt at komme til Jordans store seværdigheder - Wadi Rum og Petra - der ligeledes ligger i den sydlige det af landet.

En naturoplevelse i særklasse

Størstedelen af Jordan består af ørken og i den sydlige del ligger Wadi Rum, der i dag er gjort til national park. Wadi Rum er et populært udflugtsmål for besøgende, og ørkenlandskabet er bjergtagende.

Læs også: Egypten-kunder ændrer vinterrejsen til andre feriemål

Sandet såvel som de storslåede klippeformationer skifter farver i takt med solens bevægelser på himlen – gyldne ved solopgang og rødglødende ved solnedgang.

De fleste vælger at se den smukke ørken fra en jeep, men det er også muligt at begive sig rundt på kamelryg. Der arrangeres ture til beduinlejre, og har man mod på det, kan man også bestille en overnatning eller to.

Et af verdens 7 vidundere

Jordan har mange attraktioner at tilbyde sine besøgende. Men det arkæologiske fund – klippebyen Petra - overgår dem alle og kan sidestilles med en udflugt til Pyramiderne. Petra er dog indtil videre knap så turistet.

Stedet er skabt for mere end 2000 år siden, og byen var knudepunkt for købmænd og andre handelsfolk fra hele verdenen.

Der hviler noget magisk over Petras smukke og kunstneriske udsmykkede facader, og området ved Petra er blevet et yndet tilholdssted for yoga- og meditationsfolk, der valfarter til stedet for at sidde på byens klippevægge og meditere, alt imens solen står op over ørkenens bjerge og dale.

Mange udbydere af rejser til Jordan

Det tager ikke længere tid at flyve til Jordan end til Gran Canaria – cirka 5 timer fra Danmark og 6 timer fra resten af Skandinavien.

 

Dagens Gossip