Jordan lukker Det Muslimske Broderskabs kontor i Amman

13/04/2016 14:44

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Jordans politi har onsdag lukket hovedkontoret for Det Muslimske Broderskab i landet, oplyser et højtstående medlem af partiet.

- Politiet, der handlede efter ordre fra Ammans guvernør, evakuerede personalet i partihovedkvarteret og forseglede bygningen, siger Jamil Abu Baker og tilføjer, at han ikke har fået nogen forklaring på myndighedernes beslutning.

Det Muslimske Broderskab er det vigtigste oppositionsparti i Jordan.

Broderskabet har opereret legalt i landet i årtier, og det har betydelige græsrodsorganisationer i landets storbyer.

De jordanske myndigheder har optrappet kampen mod islamistiske grupper og jihadister i det seneste år, hvor snesevis af de radikale gruppers sympatisører er blevet anholdt.

Jordans kong Abdullah, der er en vigtig allieret for USA, har været blandt de ledere, som har advaret kraftigst mod Islamisk Stat (IS) i regionen.

De jordanske sikkerhedsstyrker dræbte i sidste måned mindst syv militante islamister i byen Irbid i den nordlige del af landet nær grænsen til Syrien, oplyser sikkerhedskilder til nyhedsbureauet Reuters.

Myndighederne sagde, at de havde forhindret Islamisk Stat i at gennemføre angreb mod både civile og militære mål i Jordan.

Jordan har retsforfulgt og dømt snesevis af ekstremistiske islamister, hvoraf de fleste har været jordanere hjemvendt fra Syrien, hvor de har kæmpet for Islamisk Stat eller Nusra Fronten, som er tilknyttet al-Qaeda.

Jordan har 5,7 millioner indbyggere. Dertil kommer, at 635.000 af de 4,6 millioner syriske flygtninge, der er registreret hos FN, er i Jordan.

Ifølge BBC er der muligvis i virkeligheden omkring en million syrere i Jordan.

/ritzau/Reuters