To jordanere dødsdømt for æresdrab

Straffedomstolen i Jordans hovedstad, Amman, har søndag dømt to jordanske mænd til døden for i juni at have dræbt deres søster "for at forsvare familiens ære", siger en retsembedsmand.

- De to mænd på 23 og 20 år, trak deres fraskilte søster, der også var i 20'erne, ud i familiens have i byen Zarqa, hvor de strangulerede hende i juni, siger embedsmanden til nyhedsbureauet AFP.

- De har erkendt, at de har dræbt deres søster, som arbejdede i en børnehave efter at have mistænkt hende for at have opført sig dårligt, siger embedsmanden uden at komme ind på yderligere detaljer.

- De sagde, at de ønskede at forsvare familiens ære, tilføjer han.

Drab straffes med døden i Jordan, men i sager om "æresdrab" nedsætter domstolene normalt straffene, hvis ofrenes familier anmoder om straflempelse.

- For første gang i adskillige år har familien afvist at anmode retten om strafnedsættelse, og krævet den strengeste straf, siger en anden retsembedsmand til AFP uden at komme med yderligere detaljer.

Mellem 15 og 20 kvinder mister hvert år livet i såkaldte æresdrab i kongeriget, på trods af regeringens indsats for at begrænse den form for forbrydelser.

En undersøgelse foretaget af Cambridge Universitys institut for kriminologi i juli, konkluderer, at mange jordanske teenagere tror på, at det er retfærdiggjort at dræbe en datter, søster eller kone, hvis hun har "vanæret" eller bragt skam over familien.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip