Jordemoder-Karen har rørende bijob: Tegner døde babyer for sørgende forældre

10/08/2014 15:54

Ronja Ryde

Nyheder

Mest læste i dag

Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at Karen Bøhrnsen havde 48 timer i døgnet.

Ud over at være jordemoder på fuld tid på Sønderborg Sygehus, og mor til seks børn, er hun netop kommet ind på en helt ny kandidatuddannelse i jordemoderkundskab i Odense.
Og som om, det ikke var jern nok i Karen Bøhrnsen glødende passions-ild, har den garvede jordemoder sit eget firma ved siden af det hele.

LÆS OGSÅ: Par tager billeder med dødfødt baby for at ære hendes plads i familien

Her har hun specialiseret sig i forskellige former for fødselsforberedelse, blandt andet med hypnose og akupunktur. Og så er der den kreative side af virksomheden, hvor Karen Bøhrnsen laver smukke stregtegninger af de nyfødte børn.

- Det gik op for mig, at man kunne gøre meget mere for de her nye forældre. Og så var det, at jeg startede virksomheden op ved siden af mit faste arbejde, fortæller den ambitiøse jordemoder til Dagens.dk.

- Jeg har altid tegnet meget. Mange stopper med at tegne i 13-14-års-alderen, men jeg blev ved, siger Karen Bøhrnsen om baggrunden for, at hun begyndte at tegne børn, der lige er kommet ud af deres mors skød.

LÆS OGSÅ: Den måde fremmede photoshoppede dette babybillede vil røre dit hjerte

Karen Bøhrnsen har især opdaget, at forældre til dødsfødte børn bliver rigtig glade, når hun tegner deres børn med sin dygtige streg.

- Børn, der er døde, når de bliver født, eller dør kort tid efter, ser ikke så godt ud. De skal ikke ligge længe, før deres hud begynder at skalle af, og læberne bliver helt blå, fortæller hun.

Derfor får de sørgende forældre til dødsfødte børn også halv pris på den sønderjyske jordemoders kunstfærdige stregtegninger.

- Jeg gør det, at jeg fanger barnets udtryk og tegner det, så man ikke kan se, at de er døde, forklarer Karen Bøhrnsen.

- Mange begynder simpelthen at tude, når de ser tegningen, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Lille pige er utrøstelig da hun får at vide at hendes lillebror ikke er baby for evigt

Som ansat på Sygehus Sønderjylland i Sønderborg sker det ofte, at forældrene bor tæt på hende selv. Derfor kan hun sagtens finde på at tage hjem til forældrene og overrække dem billederne personligt. Den slags nærvær gør nemlig plasteret på de sørgende forældres åbne sår endnu mere lægende.

Karen Bøhrnsen har en hjemmeside for sin virksomhed, Nytbarn.dk, som desværre er nede lige nu - men den kommer snart op at køre igen, siger hun.

Se et udvalg af den travle jordemoders smukke arbejde - både af de levende og de døde spædbørn - samt billeder af Karen Bøhrnsen selv, hér: