Jordemødre advarer: Gem mobilen væk når du ammer

Skrevet af Jesper Larsen

26/10/2015

Mest læste i dag

Nybagte forældre fejrer ofte deres babylykke ved at tage billeder af barnet, der bliver delt på sociale medier så lykønskningerne kan strømme ind. 

Men mange mødre glemmer at lægge telefonen væk igen, når hverdagen melder sig, og det går udover kontakten med barnet, lyder det fra flere svenske og norske jordemødre. 

- Vi ser på det her med stor alvor. At der er så stor fokus på mobiltelefonen i stedet for at have nærvær med sit barn. Det er meget vigtigt lige at stoppe op engang og træde væk fra telefonen, siger den svenske jordemor, Elisabeth Hjärtmyr, til Aftonbladet

De svenske jordemødre kommer med advarslen om mobilbrug ved amning efter deres norske kollegaer i sidste uge var ude med en lignende formaning. 

I begge lande oplever jordemødrene, at det er blevet almindeligt at sidde med mobiltelefonen i hånden, mens man ammer. Og det går udover kontakten og nærværet med barnet. 

Det er nemlig uhyre vigtigt at have øjenkontakt med sit barn, og at man giver det sin fulde opmærksomhed. Ellers går man glip af vigtige signaler. 

- Hvis du sidder og ser på din mobiltelefon, så opdager du ikke vigtige signaler fra barnet, og det vil have en negativ indvirkning på amningen senere, siger Elisabeth Hjärtmyr, ifølge Aftonbladet. 

Sammenslutningen af svenske jordemødre tror ikke på forbud mod mobiltelefoner på fødegangen, men de håber, at de kan oplyse nybagte forældre om, hvordan de skal bære sig ad, når der kommer der kommer en baby, der kræver opmærksomhed. 

- Jeg tror ikke på forbud, men jeg tror på, at vi skal være klar over problematikken, så vi i højere grad kan opfordre forældre til at fokusere mindre på deres telefon og mere deres børn, siger Ingela Wiklund, der er formand for sammenslutningen af jordemødre i Sverige.