Jordskælv i Nepal: Mindst otte døde på Mount Everest

Dele af Base Camp på Mount Everest er begravet af sne fra laviner efter jordskælv i Nepal. Otte personer er døde, siger Nepals turistministerium ifølge Reuters.

- Tallet kan stige, og der kan være udlændinge og bjergguider (sherpaer, red) blandt de dræbte, siger Gyanendra Shrestha fra ministeriet.

Ifølge nepalesisk politi er mindst 449 omkommet, efter at et jordskælv på 7,9 ramte Nepal lørdag formiddag dansk tid.

Ubekræftede kilder har tidligere lørdag rapporteret på Twitter, at camp 1 og camp 2 på Mount Everest skal være skyllet væk af laviner. Mange bjergbestigere savnes angiveligt.

Bjergbestigeren Daniel Mazur skrev, at hans hold er fanget i camp 1.

- Et kraftig jordskælv har netop ramt Everest. Basecamp er blevet alvorligt beskadiget. Vores hold sidder fanget i camp 1. Bed for alle, skrev han på Twitter ifølge AFP.

Den svenske bjergbestiger Robin Trygg siger til det svenske nyhedsbureau TT, at der kan være mange dræbte på den sydlige side af Mount Everest.

Tryggs nepalesiske bjergguider (sherpaer, red) har været i radiokontakt med guider, der befinder sig på sydsiden af verdens højeste bjerg, og de melder, at op mod 80 personer kan være omkommet. Oplysningerne er ikke bekræftet, siger Trygg til TT.

Jordskælvet i Nepal er ifølge nyhedsbureauet Reuters det kraftigste i 81 år. Ved et skælv på 8,3 i Nepal i 1934 blev 8500 mennesker dræbt.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip