Jordskælv koster mindst 175 livet i Kina

Et jordskælv i det sydvestlige Kina kostede søndag mindst 175 mennesker livet, mens 180 andre fortsat er savnet. Derudover blev 1400 personer kvæstet ved jordskælvet, oplyser det statslige nyhedsbureau Xinhua.

USA's geologiske undersøgelser, der monitorerer jordskælv over hele verden, oplyser, at jordskælvet målte 6,3 og havde sit epicenter i 1,6 kilometers dybde i byen Longtoushan i Yunnan-provinsen.

- Overordnet bor folk i dette område i bygninger, der er særdeles sårbare over for rystelser forårsaget af jordskælv, lyder det fra USA's geologiske undersøgelser, der monitorerer jordskælv over hele verden.

Ifølge Xinhua er flere end 12.000 huse kollapset og 30.000 har lidt skade. Det frygtes derfor, at der ligger mange kvæstede under murbrokkerne.

Regeringen i Kina har sendt telte, tæpper og senge til området, men redningsaktionen bliver desuden besværliggjort af kraftigt regnvejr i området.

Kina er blevet ramt af en række kraftige jordskælv de seneste år. I 2008 kostede et jordskælv i Sichuan-provinsen i omegnen af 70.000 mennesker livet.

Det sydvestlige Kina ligger i et område, hvor to store tektoniske plader støder op imod hinanden og er derfor ofte ramt af mindre jordskælv.

Med en styrke på 6,3, er skælvet ifølge CCTV det kraftigste i Yannan-provinsen i 14 år.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip