Jordskred ved metro: 51 mennesker fortsat evakueret

Et halvt hundrede personer kan onsdag middag fortsat ikke være i deres hjem, efter at de blev evakueret fra en etageejendom på Nørrebro i København natten til onsdag, oplyser operationschef Frederik Ryber hos Københavns Brandvæsen til Ritzau.

Beboerne blev evakueret på grund af, at jord fra et metrobyggeriet skred ud under fundamentet på bygningen og skabte sætningsskader.

- Vi har i nat assisteret med at evakuere beboere i tre opgange efter en anmodning fra Metroselskabet. Der er tale om op til 51 personer, sagde vagtchef ved Københavns Politi Mads Firlings tidligere til Ritzau.

Det var Københavns Brandvæsen, som vurderede, at skaden på bygningen ved Folmer Bendtsens Plads var så alvorlig, at der var fare for sammenstyrtning.

- Jord var skredet ud under fundamentet på en beboelsesejendom. Indsatslederen vurderede, at der var fare for sammenstyrtning, og derfor blev beboerne evakueret, sagde Kristian Næsted, operationschef hos Københavns Brandvæsen.

Evakueringen af beboerne fra i alt tre opgange forløb helt udramatisk.

- Det var ikke sådan, at bygningen var tæt på at falde sammen eller stod og vaklede, sagde han.

Før beboerne kan vende tilbage, skal der ske en inspicering og opfølgning på situationen.

Nogle beboere har selv sørget for at kunne bo hos familie og venner, mens Metroselskabet har sørget for de resterende personer.

Det har ikke været muligt at få historien om jordskreddet og evakueringen bekræftet fra Metroselskabet, men selskabet bekræfter, at der var en lækage i den såkaldte stationsboks ved byggeriet.

Det var dog tidligere på aftenen tirsdag, og Metroselskabet sendte en sms til de nærmeste metronaboer om, at der formentlig ville blive arbejdet ved et højere støjniveau end normalt.

Den besked blev ifølge Metroselskabet sendt omkring klokken 20.

/ritzau/