Jordskred ved metrobyggeri: 51 mennesker evakueret

Et halvt hundrede personer er blevet evakueret fra en etageejendom på Nørrebro i København efter jord fra et metrobyggeriet skred ind under bygningen og skabte sætningsskader.

- Vi har i nat assisteret med at evakuere beboere i tre opgange efter en anmodning fra Metroselskabet. Der er tale om op til 51 personer, oplyser vagtchef ved Københavns Politi Mads Firlings til Ritzau.

Det var Københavns Brandvæsen, som vurderede, at skaden på bygningen var så alvorlig, at der var fare for sammenstyrtning.

- Vores indsatsleder blev kaldt ud til et eftersyn på en metrobyggeplads ved Folmer Bendtsens Plads ved Nørrebro Station. Jord var skredet ud under fundamentet på en beboelsesejendom. Indsatslederen vurderede, at der var fare for sammenstyrtning og derfor blev beboerne evakueret, siger Kristian Næsted, operationschef hos Københavns Brandvæsen, til Ritzau.

Evakueringen af beboerne fra i alt tre opgange forløb helt udramatisk.

- Det var ikke sådan, at bygningen var tæt på at falde sammen eller stod og vaklede, siger han.

Beboerne er tidlig onsdag morgen ikke vendt tilbage til deres hjem endnu, da der skal ske en inspicering og opfølgning på situationen, når det bliver lyst.

- I forbindelse med byggeriet var der sket en bygningssætning som følge af et jordskred, så vurderede man, at det var nødvendigt at evakuere. Politiet hjalp, da vi har nogle systemer til at få kontakt med beboerne, og fordi man skal ind i lejligheder, hvor der ikke nødvendigvis er nogle, der svarer, siger Mads Firlings.

Nogle beboere har selv sørget for at kunne bo hos familie og venner, mens Metroselskabet har sørget for de resterende personer.

Det har ikke været muligt at få historien om jordskreddet og evakueringen bekræftet fra Metroselskabet, men selskabet bekræfter, at der var en lækage i den såkaldte stationsboks ved byggeriet.

Det var dog tidligere på aftenen, og Metroselskabet sendte en sms til de nærmeste metronaboer om, at der formentlig ville blive arbejdet ved et højere støjniveau end normalt.

Den besked blev ifølge Metroselskabet sendt omkring klokken 20.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip