Journalist forklædt som præst: Sniger sig tæt på Schumacher

En journalist forklædt som præst blev tirsdag stoppet af sikkerhedspersonalet på den hospitalsafdeling, hvor den tyske Formel 1-legende Michael Schumacher er indlagt i kritisk tilstand efter en skiulykke søndag.

Om der bliver rejst sigtelse mod journalisten er endnu ikke besluttet, siger Schumachers manager, Sabine Kerm.

- Det er tydeligt, at der bliver gjort flere og flere forsøg på at komme tæt på det sted, hvor Michael ligger i koma, siger hun.

Sabine Kerm opfordrer medierne til at respektere den tidligere Formel 1-kørers ret til et privatliv.

Der er ingen oplysninger om journalistens identitet eller hvilket medie, personen arbejder for.

Schumachers kamp for at overleve de voldsomme skader, han pådrog sig under en skitur med sin søn, følges af medier over hele verden. Men det er ikke mange oplysninger, der slipper ud fra hospitalet.

Tirsdag formiddag var der dog positive nyheder om hans tilstand.

- Situationen er mere under kontrol end i går, men vi kan stadig ikke sige, at han er ude af farezonen. Vi har vundet en smule tid, men må fortsætte med konstant overvågning, sagde anæstesioverlæge professor Jean-Francois Payen fra hospitalet i Grenoble.

Lægerne er overrasket over den positive udvikling, men på pressekonferencen blev det også slået fast, at tilstanden stadig er kritisk.

- Situationen har forbedret sig en smule efter den nye operation. Efter en ny skanning viser det sig nu, at Schumachers tilstand er i bedring, sagde klinikchef Jacqueline Hubert.

Schumacher, der med syv verdensmesterskaber er den mest vindende nogensinde i motorsportens kongeklasse, er omgivet af sin kone og to børn på hospitalet i Grenoble.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip