Journalist: Sådan skete aktionen mod gidseltagning

Ritzaus journalist Kristian Hedegaard står et par hundrede meter fra den café, hvor en gidseltager havde taget et ukendt antal gidsler. Han er derfor også i nærheden, da politiet stormede caféen.

- Der lød et højt brag, så stormede fem mennesker ud fra caféen - formentlig gidsler, der er sluppet fri - og derefter lød der endnu flere brag. Formentlig skud. Så rykkede politiet ind i caféen og affyrede endnu flere skud, siger han.

Aktionen på caféen er tilsyneladende startet af det australske politi.

- Det er mit klare indtryk, at det var politiet, der satte aktionen i gang. Om det var skud eller chokgranater, det ved jeg ikke, siger Kristian Hedegaard.

Politiet i Sydney bekræfter, at der blev brugt chokgranater.

Situationen på Martin Place har nu skiftet karakter, hvilket, Kristian Hedegaard mener, er, fordi gidseltageren er pacificeret.

Umiddelbart efter aktionen kom en række bårer med mennesker på rullende ud fra området hen til ambulancer, der ventede på at føre dem væk.

Derfra, hvor Kristian Hedegaard stod, kan han bekræfte, at mindst tre er blevet rullet ud på bårer. Hvorvidt de er sårede fra aktionen eller ramt af stress fra mange timers tilfangetagelse, kan han ikke bekræfte.

/ritzau/

 

Dagens Gossip