Journalistforbund er skuffet over Aller-kendelse

- Vi er skuffede.

Så klar er meldingen fra Dansk Journalistforbund, selv om Østre Landsret fredag gav Københavns Vestegns Politi afslag på at gennemgå det omfattende materiale, som er blevet beslaglagt hos Aller Media i forbindelse med Se og Hør-sagen.

- Vi er skuffede over, at landsretten stort set laver en kopi af kendelsen fra byretten og dermed åbner for at lave indhug i forhold til kildebeskyttelsen, siger næstformand i Dansk Journalistforbund, Lars Werge.

Netop hensynet til kildebeskyttelsen var årsag til, at Østre Landsret fredag afgjorde, at det skal være byretten - og ikke politiet - der i første omgang skal gennemgå det beslaglagte materiale. Men den løsning kalder Lars Werge for "molboagtig".

- Det princip, man vil tage i højesteret, er udtømt, hvis man inden da når at få kigget materialet igennem i byretten. Det svarer til, at man sætter en karl op på en dør, og så trasker man ind gennem kornmarken, som de gjorde i molbohistorien, siger Lars Werge.

- Man kan ikke bøje kildebeskyttelsen som princip. Så knækker den. Det er vores opfattelse, tilføjer han.

Det bliver nu op til byretten at afgøre, hvor meget af det beslaglagte materiale, der har betydning for politiets efterforskning mod Se og Hør.

Aller Media oplyser fredag aften i en pressemeddelelse, at man vil ansøge Procesbevillingsnævnet om at få sagen prøvet ved Højesteret. Samtidig har Aller Media bedt landsretten om at tillægge ansøgningen opsættende virkning.

- Aller Medias forventning er, at vi får tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret, da der efter Aller Medias opfattelse er tale om et principielt spørgsmål om beskyttelse af mediers kildemateriale, lyder det i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip