JP genoptrykker muhammedartikel uden billeder

Onsdag er det nøjagtigt ti år siden, at Danmark blev kastet ud i den nok største internationale krise siden Anden Verdenskrig, da Jyllands-Posten trykte tolv kontroversielle karikaturtegninger af den muslimske profet Muhammed.

På årsdagen onsdag har Jyllands-Posten valgt at trykke den samme artikel med det samme layout, men med store hvide felter, hvor tegningerne figurerede i den oprindelige artikel for tolv år siden.

Det skriver Jyllands Postens chefredaktør Pierre Colignon tirsdag på Twitter, hvor han også viser et billede af onsdagens artikel.

- I morgen genoptrykker vi den oprindelige Muhammed-side. Desværre må den se sådan ud #ytringsfrihed @jyllandsposten, tweeter Colignon.

DR har talt med flere dansker medier om, hvordan de vil markere årsdagen. De fleste vil markere dagen i deres medie, men én ting er de alle enige om - de trykker ikke de karikaturtegninger, der skabte stor muslimsk vrede og had mod Danmark for ti år siden.

- Vi bringer ikke Muhammed-tegningerne. Vi ser ikke nogen grund til det. Alle kender dem, og det vil blot være en tom provokation, skriver chefredaktør Poul Madsen fra Ekstra Bladet, til DR.

Heller ikke MetroXpress, Berlingske, BT eller DR vil trykke tegningerne.

Politiken har ifølge DR ikke ønsket at fortælle, hvordan avisen markerer årsdagen.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra Jyllands Postens ansvarshavende chefredaktør, Jørn Mikkelsen, vedrørende JP's markering af årsdagen, men det har tirsdag aften ikke været muligt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip