Jublende EL-spidskandidat går efter maksimal indflydelse

Skrevet af admin

|

20/11/2013

Dagens topnyheder

- Det er meget mærkeligt. Aldrig har København været så lang tid om at tælle stemmerne op. Men det ser også ud til, at aldrig før har så mange københavnere stemt på Enhedslisten.

Med disse ord indtager den københavnske spidskandidat Morten Kabell (EL) scenen ved Enhedslistens valgfest på Søpavillonen i København tirsdag aften.

Foran et hujende publikum af loyale partifæller er den 43-årige lokalpolitiker blot rosinen i pølseenden, efter at en række folketingspolitikere allerede har jublet over partiets historiske gennembrud ved tirsdagens kommunalvalg.

- Holder de tal, vi har set tidligere, så har hver femte københavner i dag erklæret sin tillid til os, siger Morten Kabell, der bliver mødt af højlydte klapsalver.

- Det er en gigantisk tillidserklæring, vi har fået af København i dag, tilføjer han.

Ifølge flere exitprognoser udarbejdet af Epinion for DR Nyheder tirsdag står venstrefløjspartiet til at få mere end otte procent af de kommunale stemmer.

I København alene ser det ud til, at partiet bliver det næststørste med 12 mandater lige efter Socialdemokraternes 13 i Borgerrepræsentationen.

Det øger sandsynligheden for, at partiet for første gang kan sætte sig på to borgmesterposter i hovedstaden.

- Målet er maksimal indflydelse. Så det vil sige en tung borgmesterpost på Københavns Rådhus, og det er klart: Får vi 14 mandater, så har vi også to borgmesterposter.

- Men nu skal stemmerne lige tælles op først, siger Morten Kabell til Ritzau omringet af glade københavnske EL-festdeltagere, der alle giver deres spidskandidat et klap på skulderen i forbifarten.

Det rygtes, at Morten Kabell går efter posten som teknik- og miljøborgmester.

Selv ønsker han dog ikke at afsløre, hvad han kan eller ikke kan give afkald på, når han senere på aftenen skal igennem en længere konstitueringsproces.

- De forhandlinger tager vi bag lukkede døre på Københavns Rådhus, siger han til Ritzau.

/ritzau/