Jul: Danskerne vil både have and og flæskesteg

Danskerne vil have både and og flæskesteg på bordet samtidigt juleaften. 40 procent af de adspurgte i en omfattende spørgeskemaundersøgelse - gennemført pris- og forbrugertjenesten PriceRunner Danmark – skal både have and og flæskesteg på bordet jule aften.

Nummer to på julebordet er and. Her viser undersøgelsen, at 30 procent af danskerne skal have and på bordet, mens tredjepladsen indtages af flæskestegen.

- Når de fleste både spiser andesteg og flæskesteg tror jeg det er en helgardering og et udtryk for overflod. Alle skal være glade og der skal være mad nok. Egentlig spiste man flæskesteg på landet, man slagtede julegrisen, og i byerne spiste man and. Der skal for alt i verden være mad nok og gerne nok til natmad og en flæskestegssandwich 1. juledag, siger Søren Ejlersen fra Aarstiderne.com.

- Børnene er gladest for flæskesteg og især for svær, mens de voksne er vilde med and, men også med gås og kalkun, siger Søren Ejlersen, der selv skal have and med alt hvad der traditionelt hører til.

Undersøgelsen viser, at and uden diskussion er juleaftens mest foretrukne spise. 70 procent af de adspurgte skal have and - enten alene eller sammen med flæskesteg.

Svarene i undersøgelsen vidner også om, at juleaften er traditionernes aften.

- Vi elsker jul og alle de traditioner, som følger med julen. Vi vil have julesul på den helt klassiske måde, som vi altid har fået den. Det er trygt og godt, siger Søren Ejlersen.

Juleaften er en højtid, der tilbringes sammen med familien. Undersøgelsen viser, at knapt halvdelen af danskerne holder jul hjemme og yderligere knapt 40 procent skal hjem til familien for at holde juleaften.

Gaverne skal ligge under et rigtigt juletræ af gran. Her er danskerne slet ikke i tvivl. 83 procent skal have et juletræ. Undersøgelsen viser også, at mere end 90 procent af danskerne skal have et juletræ.

 

Dagens Gossip