Julefreden sænker sig over trafikken juleaftensdag

Hvis man har planlagt at rejse hjem til familien i løbet af juleaftensdag, behøver man ikke bekymre sig for trafikken. Ifølge Vejdirektoratet og DSB vil den arte sig pænt på både veje og skinner.

- Vi regner med, at det efter den store udrejsedag i går bliver en helt anden historie i dag. Det bliver stille og roligt. Det er der også tradition for, siger Tony Bispeskov, trafikinformationschef hos DSB, til Ritzau.

Dog er det en god idé at bestille en pladsbillet, hvis man ikke allerede har sikret sig en.

- Der er enkelte afgange, der er udsolgt, og som man ikke kan få pladsbillet til. Det drejer sig om afgange midt på dagen fra København mod Jylland. Men ellers er der stadig mulighed for at sikre sig en plads på andre afgange, siger Tony Bispeskov.

Ifølge Vejdirektoratet vil der ikke være meget trafik på tværs af landet i løbet af dagen. Det meste juletrafik er allerede overstået, men mellem klokken 11 og 13 samt mellem 17 og 19 vil der være flest biler på vejene.

- Her til morgen ser det rigtig stille ud, og sådan vil det sandsynligvis fortsætte resten af dagen. Men det blæser noget derude. Så man skal være opmærksom på broer og åbne strækninger, siger vagthavende ved Vejdirektoratet, Brit Osted Nielsen.

Både Vejdirektoratet og DSB er tilfredse med, at det ikke blev hvid jul i år.

- Naturen har gjort det nemt for os i år. For både bilister og folk i busser og tog er det en fordel, at vejret er, som det er. Vi er glade for de gode forhold, siger Tony Bispeskov, som ikke forventer forsinkelser på togafgangene juleaftensdag.

- Der kan opstå situationer, som ikke var ventet. Men i lighed med i går regner vi med, at det kommer til at køre problemfrit, siger trafikinformationschefen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip