Juleglad julemad på DR1

Skrevet af Finn Jensen

30/11/2012

Mest læste i dag

Det kommer til at drive ned af væggene med marcipan og andre julelækkerier, når DR1 sætter gang i danskernes mundvand med både søde og salte madprogrammer.Der bliver bjældeklang til op over begge ører i december, hvor 'Jul på La Glace' vises i to afsnit på DR1. Julen er en travl tid i Danmarks ældste konditori. I to afsnit ser vi blandt andet husets kagekoner og konditormænd ælte, bage og dekorere alverdens julegodter efter opskrifter helt tilbage fra 1870.

De kendte julebager

Men danskerne skal ikke nøjes med de professionelles evner til at fremstille lækkerier. Seerne kan også glæde sig til en juleudgave af 'Den store bagedyst', hvor fire kendte danskere udfordrer hinanden på julebag.

Julebagerne er danseren Thomas Evers Poulsen, skuespillerne Trine Pallesen og Pernille Højmark samt forfatter og haveentusiast Signe Wenneberg.

I julebagedysten bager de hver i sær deres favoritjulekager, og alle prøver kræfter med Mette Blomsterbergs hemmelige udfordring, som stiller store krav til både kreativitet og byggefærdigheder. Nytårsmad

Mette Blomsterberg giver også selv prøver på sin kunnen i Price og Blomsterbergs nytårsspecial, hvor hun og James Price slutter året af med manér på Kronborg Slot.

Ved nytårstid skal maden være ekstra god, og det lever de to op til, når James kaster sig ud i den klassiske skaldyrsret Hummer Thermidor, smukt gratineret og serveret i hummerens egne skaller.

Mette kaster sig ud i en karamelparafait, serveret på en æblekompot omkranset af en elegant karamelskål.

Humor og uforudsete hændelser er som altid vigtige ingredienser med netop de to sammen i køkkenet på Kronborg. Ingen kan forudse, hvad der sker, før desserten er spist og denne nytårsspecial er slet ingen undtagelse.

Sendetider:

12. og 19. december, kl. 21:05: Jul på La Glace

23. december, kl. 20:00: Den store julebagedyst

30. december, kl. 19:00: Price og Blomsterberg - nytårsspecial

Foto: dr.dk