Juleøllen gav travlhed men kun lidt vold

En meget travl nat med mange mennesker på værtshuse og diskoteker, men ingen våben i nattelivet og kun få grove voldsepisoder. Nogle politikredse slap helt for den grove vold.

Sådan tegner billedet sig i landets politikredse lørdag morgen, da vagtcheferne gjorde status efter den såkaldte J-dag, hvor bryggerierne slap årets julebryg løs fredag aften klokken 20.59.

Politiet i København melder om mange mennesker i byen, men hovedstaden er sluppet helt for grove voldsepisoder.

- Vi har haft en travl vagt med mange mennesker i gader og stræder, men ingen våben og grov vold, kun noget almindelig værtshusvold, lidt gadeuorden og nogle gaderøverier, siger vagtchef Lars Westerweel, Københavns Politi.

I Nordjylland blev en 16-årig pige fra Aalborg-området hårdt kvæstet fredag aften, da hun faldt ud over rækværket på Limfjordsbroen mellem Nørresundby og Aalborg, efter at hun i kådhed og beruselse havde forsøgt at hoppe op på rækværket.

Men bortset fra denne ulykkelige episode var aftenen i det nordjyske område ikke så voldsom, oplyser vagtchef Mogens Hougesen, Nordjyllands Politi.

- Vi har ikke haft flere i detentionen end på en almindelig fredag. Det har været værre andre gange, siger Mogens Hougesen.

På Midt- og Vestsjælland melder politiet også om en relativt fredelig J-dag, som dog blev skæmmet af et knivstikkeri på Hovedgaden i Høng, hvor to drenge omkring de 15 år kom op at skændes.

Den ene hentede en kniv, som han stak den anden med. Ofret slap dog med overfladiske skrammer. Knivstikkeren er blevet sigtet for grov vold og blev lørdag varetægtsfængslet i fire uger.

Heller ikke Nordsjælland slap uden en grov voldssag på en ellers fredelig J-dag. En 23-årig mand fra Bagsværd er sigtet for grov vold i Helsingør, efter at han slog en anden mand med en ølflaske i hovedet og bagefter nikkede en politimand en skalle.

Den 23-årige blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i 13 dage.

Østjyllands Politi melder om masser af mennesker på værtshusene i Aarhus, Randers og Grenaa. I Aarhus blev 19 mennesker anholdt, men ikke for noget større. Politiet havde også travlt ved en technofest i Ridehuset i Aarhus, hvor 33 opstemte festdeltagere blev noteret for overtrædelse af narkolovgivningen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip