Juli satte rekord for naturbrande

I seks år har Beredskabsstyrelsen registreret antallet af anmeldte naturbrande, og aldrig tidligere har en enkelt måned budt på så mange anmeldelser, som det har været tilfældet i juli.

Alarmcentralerne har i løbet af juli via 112 modtaget 448 alarmopkald, som drejede sig om naturbrande. Det er væsentligt flere end de foregående år, oplyser Beredskabsstyrelsen.

I 2013 og 2012 lå antallet af anmeldelser om brande i juli ifølge Beredskabsstyrelsen på henholdsvis 286 og 126.

Det er især i de sidste dage af juli i år, hvor solen og varmen i endnu højere grad har udtørret naturen, at der er kommet mange anmeldelser.

Antallet af anmeldelser er ikke nødvendigvis et udtryk for det præcise antal naturbrande, oplyser Beredskabsstyrelsen til Ritzau.

Samme brand kan være anmeldt flere gange, men ifølge styrelsens statistiske afdeling sker det forholdsvist sjældent.

Der kan også være tale om flere brande end de 448, da nogle anmeldelser kan være indtelefoneret direkte til brandvæsnet og ikke via 112.

Ifølge Beredskabsstyrelsen skulle antallet af anmeldelser dog være et forholdsvist pålideligt pejlemærke for, hvor mange naturbrande der har været.

Det høje antal brande skyldes, at naturen er tør. Og det skyldes naturligvis varmen. Ifølge DMI er dette års juli med en gennemsnitstemperatur på 19,5 grader den næstvarmeste, siden man begyndte målingerne tilbage i 1874.

/ritzau/

 

Dagens Gossip