Julie Leth fik top-10 placering ved VM i pointløb

02/03/2014

Julie Leth, Danmarks eneste kvindelige deltager ved verdensmesterskaberne i banecykling i Colombia, sluttede som nummer ni af de 19 ryttere i nattens finale i pointløb.

I mændenes omnium, der omfatter seks løbstyper, fik Casper Folsach en ottendeplads.

Kvindernes pointløb over 25 kilometer med 10 indlagte spurter blev vundet af Amy Cure fra Australien foran Stephanie Pohl fra Tyskland. Canadas Jasmin Glaesser fik bronze.

Cure vandt med et forspring på tre point til den tyske sølvvinder.

Det er Amy Cures tredje medalje på cykelbanen i byen Cali, men den første af guld. Hun har i forvejen to bronzemedaljer i individuelt forfølgelsesløb og i samme disciplin for hold.

Det er den første VM-titel i den 21-årige australiers karriere.

I mændenes omnium vandt Thomas Boudat. Den franske rytter forsvarede dermed den førsteplads, han indtog efter de første løb natten til lørdag dansk tid.

Boudat vandt to ud af de seks løbstyper: Point- og udskilningsløbet.

Britiske Edward Clancy vandt tre af disciplinerne, men dårlige placeringer i pointløbet og individuel forfølgelse trak så meget ned, at han kun endte som nummer fem.

Tim Veldt fra Holland vandt sølv foran russeren Viktor Manakov.

Casper Folsachs bedste placeringer i den kombinerede konkurrence var en andenplads i forfølgelsesløbet og en tredjeplads i pointløbet. Hans dårligste præstation var en 14.-plads i omgang på tid med flyvende start.

Danskeren blev noteret for 56 point, mens Boudat vandt guld med 24 point.