Juncker insisterer: Migranter skal fordeles i hele EU

Det skal ikke kun være få EU-lande, der tager imod migranter. Migranterne skal derimod fordeles i hele EU, lyder det fra EU-Kommissionsformand Jean-Claude Juncker onsdag inden en debat i EU-Parlamentet i Strasbourg.

- Jeg vil arbejde sammen med kommissær Avramopoulos (migrationskommissær Dimitris Avramopoulos, red.) på et kvotesystem.

- Det er noget, som skal gøres. Det er ikke noget, som kan vente, siger han og påpeger, at det handler om "solidaritet".

Sammen med EU-præsident Donald Tusk afrapporterer Juncker til de europæiske politikere om sidste uges ekstraordinære topmøde om migration.

Juncker påpeger, at EU-lederne skulle have brugt mødet til at "vise vores fælles vilje til at fordele flygtninge geografisk i hele EU".

Kommissionsformandens tale afføder flere klapsalver i salen, og i samme forbindelse nævner han vigtigheden af legal migration.

- Hvis vi ikke åbner døren for legal migration, så vil stakler fra hele verden kravle ind af vores vindue, siger Juncker.

Det er problemet med de tusindvis af mennesker, der krydser Middelhavet i forsøget på at nå Europas grænser, som bliver debatteret i Strasbourg onsdag.

Migration, kvoter og byrdefordeling er følsomme emner i EU. Og Junckers udmelding får blandede modtagelser af de europæiske politikere.

Den tyske EU-parlamentariker Manfred Weber, der er med i den liberale gruppe, EPP, i parlamentet, siger, at hans gruppe er meget bekymret for ideen om byrdefordeling.

EPP er ellers Junckers parti, hvilket ikke går ubemærket hen.

- EPP, han er jeres præsident. I burde lytte til ham mere ofte, siger Ska Keller, som er med i den grønne gruppe, hvilket medførte enkelte buh-råb fra salen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip