Juncker vil udveksle skatteoplysninger i EU-landene

Skrevet af admin

12/11/2014

Mest læste i dag

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, vil iværksætte automatisk udveksling af oplysninger om favorable skatteregler i EU-landene.

Det siger Juncker på EU-Kommissionens pressemøde efter en uges tavshed.

De gunstige skatteaftaler, som multinationale selskaber i en årrække har udnyttet ved aftaler med Luxembourgs skattevæsen, findes i 22 EU-lande, tilføjer han.

- Dette problem skal løses ikke blot i Luxembourg, men i hele EU, sagde Juncker, der ikke på forhånd havde annonceret sin deltagelse i det ugentlige pressemøde.

Kommissionsformanden, der er tidligere regeringsleder og finansminister i Luxemborg, agter ikke at udtale sig om Luxleaks-affæren til konkurrencekommissær Margrethe Vestager, understreger han. Det skyldes, at kommissærer ifølge reglerne ikke udtaler sig om forhold i egne lande.

Der er ingen interessekonflikt, når EU-Kommissionen skal undersøge Luxembourgs regering, hævder Juncker. Han afviser også at have gjort noget forkert i sin regeringstid.

- Der er intet i min fortid, der antyder, at det var min ambition at udbrede skatteunddragelse i Europa. Og denne kommission vil bekæmpe skatteunddragelse og skattesvig. Jeg håber, alle er klar over, det ikke er tomme ord - det står i vores arbejdsprogram, siger Juncker.

/ritzau/