Junckers talsmand: Vi er i gang med undersøgelsen

EU er allerede i gang med at undersøge skatteforholdene for store internationale virksomheder i Luxembourg og er klar til om nødvendigt at sanktionere landet, som i 19 år blev styret af EU's nytiltrådte kommissionsformand, Jean-Claude Juncker.

Det forsikrer Junckers talsmand torsdag om i en kommentar, efter at flere europæiske medier torsdag har offentliggjort omfattende materiale om, hvordan virksomheder som Amazon, Ikea, Heinz og iTunes og er sluppet med meget lav skattebetaling ved at kanalisere deres indtægter gennem Luxembourg.

De påståede skatteaftaler trækker også tråde til Danmark.

- Hvis der bliver truffet en negativ beslutning, vil Luxembourg være nødt til at rette ind, siger Junckers talsmand, Margaritis Schinas, til nyhedsbureauet AFP.

Junckers efterfølger som premierminister, Xavier Bettel, melder samtidig hus forbi i forhold til kritikken af de særlige forhold i Luxembourg.

- Jeg vil gerne understrege, at disse skatteaftaler er i overensstemmelse med internationale regler, siger Bettel til AFP.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip