Juraprofessor: Forsvundne skattekroner har lang vej hjem

Bagmandspolitiet har beslaglagt 1,7 milliarder kroner på udenlandske bankkonti i sagen om mulig svindel med udbytteskat. Men pengene har lang vej hjem.

Danmark kan i første omgang maksimalt beholde halvdelen af de 1,7 milliarder forsvundne skattekroner, som bagmandspolitiet har fundet, fortæller juraprofessor fra Aalborg Universitet Lars Bo Langsted.

- Det vil være halvdelen af det beløb, der ender med at blive konfiskeret, som kan komme den danske statskasse til gode. De britiske myndigheder har hjulpet, og er berettiget til halvdelen af gevinsten, siger han til Ritzau.

- Det forudsætter også, at det altså lykkes at bevise, at de 1,7 milliarder stammer fra den her refusion af udbytteskat. Og det kræver en helt anden bevisførelse end at få dem beslaglagt, siger Lars Bo Langsted.

En række adresser i Storbritannien blev tirsdag ransaget. Ved disse aktioner blev der beslaglagt bevismateriale med forbindelse til 12 selskaber.

Bagmandspolitiet har mistanke om, at de beslaglagte penge stammer fra økonomisk kriminalitet, idet de menes at være unddraget den danske statskasse i forbindelse med refusion af udbytteskat.

Lars Bo Langsted ser bagmandspolitiets ageren som et tegn på, at man har en god sag.

- Det er jo lykkes for bagmandspolitiet at spore pengene på så sikker en måde, så man har fået en dansk dommer til at afsige en godkendelse om beslaglæggelse. Det tyder på, de har en god sag, siger Lars Bo Langsted.

Men derfra og til at få konfiskationen hjem er der et stykke vej.

- Der er stadig lang vej til, vi får de her penge at se. Men hvor udgangspunktet tidligere var, at man ikke anede hvor pengene var, ved man nu hvor 1,7 milliarder er. Og selv om det kun er halvdelen af dem, vi kan få at se i Danmark, er det jo også en slags penge.

Skat anmeldte i slutningen af august svindel med udbytteskat for 6,2 milliarder kroner til Bagmandspolitiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip