Juraprofessor: Totalhavari for piloterne og fagforening

Juraprofessor Geir Woxholth skriver på Facebook tirsdag aften, at piloterne står tilbage som den tabende part efter konflikten i Norwegian.

Arbejdskonflikten mellem luftfartsselskabet og piloterne blev løst, og strejken blev afblæst tirsdag aften.

"Her gælder det om at holde masken: Kjos lægger ansigtet i alvorlige folder og siger - på spørgsmålet om, hvad de har "givet" - at piloterne har fået "jobgaranti" i tre år. Som bekendt var kravet ansættelse i moderselskabet. En sådan aftale om "jobgaranti" er ikke noget værd ud over, hvad markedet til enhver tid er i stand til at bære," skriver Woxholth på sin facebook-opdatering.

"At høre, at dette skulle være "juridisk" forpligtende er noget tomt vrøvl. Er krybben tom, så hjælper juraen ikke en pind. Piloterne fik ikke mere end det, selskabet tilbød for mange dage siden," tilføjer juraprofessoren fra Institutt for Privatrett ved Universitet i Oslo - inden har kommer med en benhård konklusion:

"I realiteten er dette et totalhavari for piloterne og PARAT".

Lederen for piloterne i Norwegian, Halvor Vatnar, understregede, da aftalen blev præsenteret, at piloterne har fået en nødvendig tilknytning til moderselskabet, Norwegian Air Shuttle, ligeværdige aftaler i Skandinavien og fælles karrieremuligheder.

/ritzau/NTB

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip