Jury i Boston-bombers retssag mødes på ny efter uenighed

Hvad bør skæbnen være for manden, der anklages for at stå bag bombeangrebet ved Boston Marathon i 2013, hvor tre personer blev dræbt og 264 andre såret?

Det diskuterede en jury i timevis tirsdag uden at nå en afgørelse. Derfor samles nævningene igen onsdag for at nå til enighed om, hvad der venter Dzhokhar Tsarnaev, den ene af de to brødre, der er mistænkt for at stå bag bomberne.

Efter syv timers votering uden resultat valgte dommer George O'Toole tirsdag eftermiddag lokal tid at sende nævningene - syv kvinder og fem mænd - hjem. De mødes igen klokken 09 onsdag morgen lokal tid.

Dzhokhar Tsarnaevs forsvarere har for længst medgivet, at den unge mand sammen med sin bror stod bag to eksplosioner, hvor et par trykkogere fyldt med sprængstof, søm og kuglelejer blev bragt til sprængning tæt på maratonløbets mållinje for at ramme flest muligt.

Øverst på beslutningslisten står derfor spørgsmålet om, hvorvidt han skal kendes skyldig og dermed risikerer dødsstraf. Tsarnaev er anklaget for 30 forhold, og 17 af dem kan udløse en dødsdom.

Anklagemyndigheden har i løbet af sagen forsøgt at tegne et billede af den nu 21-årige Tsarnaev som en muslimsk indvandrer, der sammen med sin bror kom til USA i 2012 for at føre hellig krig og straffe USA.

Hans forsvarer portrætterer ham modsat som uduelig medskyldig, der blev manipuleret af sin langt mere radikale storebror til at deltage.

Dzhokhars syv år ældre bror, Tamerlan Tsarnaev, blev dræbt under de to brødres flugt fra politi og sikkerhedsfolk.

Hvis Tsarnaev bliver kendt skyldig, går retssagen ind i en ny fase, hvor juryen skal bestemme, om han skal straffes med døden eller skal fængsles på livstid uden ankemulighed. Det er de eneste to muligheder.

Før nævningene onsdag igen kan begynde at votere, skal to spørgsmål stillet af juryen afklares af dommeren og sagens advokater. Hvad spørgsmålene handler om vides ikke.

Den tiltalte har erklæret sig ikke-skyldig i samtlige 30 tiltalepunkter.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip