Justin Bieber i strid modvind for at holde abe

Dyreværnsfolk fra hele verden raser over sangerens valg af kæledyr.

Den 14 uger gamle cappuchinerabe, Bieber havde med i sit privatfly ved ankomsten til München skærtorsdag, blev konfiskeret i lufthavnen, fordi den canadiske popstjerne ikke havde dyrets papirer i orden.
Toldmyndighederne skred ind og satte aben i karantæne på det lokale dyreinternat Tierheim München.

Episoden får Humane Society of the United States til at kritisere Bieber i hårde toner. Organisationenen frygter, at sangeren giver sine fans dumme idéer: »Folk efterligner jo de berømtheder, de beundrer.
Når en person som Justin Bieber opfører sig så uansvarligt og anskaffer sig en abe, er han et særdeles dårligt eksempel«, fastslår talskvinden Debbie Leahy og påpeger, at primater aldrig bør holdes som kæledyr. »De er sociale væsener og har meget specielle behov. De skal være sammen med deres artsfæller«, understreger hun.

Leahy har også en advarsel:
- Alle primater kan blive aggressive. Det sker som regel, når dyret bliver kønsmodent, hvor ejerne oplever, at deres abe begynder at drøne rundt og ødelægge alting - ofte med det resultat, at dyret spærres inde i et bur resten af sit liv«, slutter talskvinden.

Der er ligeledes kommet kritik fra Tierschutzverein München, som driver internatet, hvor Biebers lille cappuchinerabe kaldet Mally er anbragt. Herfra lød det forleden, at en unge tidligst bør fjernes fra sin mor i étårs-alderen.

Hvis Bieber vil beholde sin eksotiske følgesvend, skal han henvende sig hos Tierheim München med de fornødne papirer senest om om tre uger fra i dag. I modsat fald omplaceres aben og får et nyt hjem i en tysk zoo.

Uanset hvad sangeren beslutter, koster forsøget på at smugle aben ind i et EU-land ham en en bøde på op mod 95.000 kroner.

 

Dagens Gossip