Justitsminister: Ny PET-chef skal rydde op

Der venter en udfordring for den nye chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET), statsadvokat Jens Madsen, der tiltræder stillingen ved årsskiftet.

Det er særligt forholdet til medarbejderne, der skal rettes op på, men Jens Madsen er den rette mand til det job, siger justitsminister Karen Hækkerup (S) til Ritzau.

- Det er ingen hemmelighed, at der kommer en mand til PET, som skal sørge for at klinke nogle skår og sørge for, at tingene kommer til at fungere med medarbejderne.

- Jeg vil beskrive ham som velkvalificeret og parat til stillingen. Han er en mand, som har stået for organisationsudvikling, de steder han har været, siger Karen Hækkerup.

Jens Madsen er valgt til stillingen ud af 24 ansøgere. Valget er faldet på ham, fordi han har de analytiske, ledelsesmæssige og kommunikative evner, der kræves af chefen for PET, mener ministeren.

PET står over for en modernisering, efter at organisationen har været plaget af samarbejdsproblemer og manglende tillid til ledelsen fra personalets side.

For nogle måneder siden trak de politiansatte medarbejderne ud af organisationens samarbejdsudvalg.

Nu er der behov for, at der kommer ro på tingene, og at befolkningens tillid til tjenesten bliver genskabt, mener ministeren.

- Han står over for den udfordring, som handler om at have et lukket politi, men som skal have befolkningens tillid og sørge for, at truslerne bliver afværget.

- Der er behov for, at der kommer ro omkring PET, det har ikke været tjenesten til ære, at der har været informationer, som ikke kunne holdes tæt.

Jens Madsen, der er 45 år, har været statsadvokat for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet siden 2006 og siden januar 2013 også for international kriminalitet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip