Justitsminister tavs om kritiseret Eritrea-rapport

Justitsminister Mette Frederiksen (S) ønsker ikke at forholde sig til Udlændingestyrelsens rapport om Eritrea, som søndag blev undsagt af en af de medvirkende, men regeringens støtteparti SF kræver, at ministeren går ind i sagen.

- Vi må kræve, at justitsministeren udleverer de passager, der er udeladt i rapporten, så vi selv kan vurdere, om det betyder noget for vurderingen, skriver rets- og integrationsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt i en mail til Ritzau.

Justitsministeren tøvede ellers ikke med at kommentere rapporten om Eritrea, da den blev offentliggjort i sidste uge.

- Rapporten giver ny og relevant viden om asylsituationen i forhold til Eritrea, erklærede hun i en pressemeddelelse.

- Rapporten underbygger, at der var behov for opdaterede oplysninger, og at det var rigtigt af Udlændingestyrelsen at iværksætte en fact finding mission, lød det videre fra ministeren, som samtidig meddelte:

- Oplysningerne fra rapporten vil nu indgå i asylmyndighedernes behandling af sager om Eritrea.

Søndag valgte imidlertid den eneste navngivne kilde i rapporten, den britiske professor Gaim Kibreab, at trække sine udsagn tilbage, fordi han mener, at rapporten giver et forkert billede af hans vurdering af situationen i Eritrea.

Ritzau ville gerne have spurgt ministeren til professorens protester, og hvad de betyder for anvendeligheden af rapporten.

Justitsministeriet oplyser imidlertid, at ministeren henviser til Udlændingestyrelsen og i en skriftlig kommentar fra Mette Frederiksen lyder det:

- Som jeg også sagde, da Udlændingestyrelsen offentliggjorde rapporten i sidste uge, er det op til det uafhængige Flygtningenævn at vurdere, hvilken betydning rapporten skal tillægges i forhold til behandlingen af asylansøgninger fra Eritrea

- Flygtningenævnet skal nu vurdere baggrundsoplysningerne om Eritrea på samme vis, som nævnet vurderer baggrundsoplysninger i forhold til alle andre hjemlande for asylansøgere, skriver Mette Frederiksen.

Udlændingestyrelsen afviser kritikken fra professoren og henviser til, at Gaim Kibreab har godkendt referatet. Han sendte ifølge styrelsen ydermere en takkemail, hvori han roste rapporten.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip