Justitsministeren mangler svar efter Eritrea-redegørelse

Justitsminister Mette Frederiksen (S) mener, at der "står ubesvarede spørgsmål tilbage" efter at have fået Udlændingestyrelsens redegørelse om Eritrea-rapporten.

Det handler blandt andet om, hvorfor styrelsen har anvendt en anden opbygning end i tidligere, lignende rapporter, samt hvilken betydning det har haft for brugen af kilder i Eritrea-rapporten.

Derudover forholder redegørelsen sig ifølge Mette Frederiksen ikke til, om Udlændingestyrelsen har forsøgt at tegne et bestemt billede af forholdene i Eritrea.

Ministeren har derfor bedt om en supplerende udtalelse fra styrelsen. Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

- Jeg mener, at der stadig står ubesvarede spørgsmål tilbage. Det er min klare holdning, at enhver tvivl om politisk indblanding i den her sag skal kunne tilbagevises, og hver en sten skal vendes, skriver hun i meddelelsen.

Mette Frederiksen er ikke tilgængelig for yderligere spørgsmål i sagen, oplyser Justitsministeriet til Ritzau. De supplerende oplysninger skal falde senest tirsdag, oplyser hun dog til TV2.

Hun har ligeledes givet redegørelsen videre til Folketingets Ombudsmand.

- Jeg har noteret mig, at Ombudsmanden har vist interesse for sagen og således har bedt om at blive orienteret om Udlændingestyrelsens redegørelse, samt hvad Justitsministeriet måtte agte at gøre på baggrund heraf.

- Dertil har jeg noteret mig, at Ombudsmanden har bedt om at blive orienteret om resultatet af Justitsministeriets undersøgelse i de to personalesager, skriver hun i pressemeddelelsen.

Udlændingestyrelsens rapport om forholdene i det østafrikanske land Eritrea har fået voldsom kritik over de seneste uger.

To navngivne kilder har trukket sig fra rapporten, fordi de ikke har kunnet genkende rapportens overordnede billede af forholdene i Eritrea.

Rapporten konkluderer, at unddragelse af nationaltjeneste ikke udgør en risiko, der som udgangspunkt giver asylberettigelse i Danmark.

Det er i modstrid med andre organisationers opfattelse af forholdene.

Kritikken og den efterfølgende usikkerhed fik i sidste uge Udlændingestyrelsen til at vende på en tallerken i sagen. Man forventer nu også at give asyl til mange af de personer, der har unddraget sig nationaltjeneste.

I år ventes der cirka 2200 asylansøgere fra Eritrea. Sidste år lød tallet på 98.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip